American Roulette

Teško je odrediti točno podrijetlo ruleta jer je original izgubljen davno u prošlosti. Moguće je da je postojao u nekom obliku igre sa kotačem (cilindrom) od samog početka otkrića kotača. Postoje teorije da je igra izmišljena u Kini te da su je u Europu donijeli trgovci koji su putovali po robu u Kinu. Nekoliko ranijih verzija igre s cilindrom i kuglicom pojavili su se u Europi u 17. i 18. stoljeću.

Igra koju danas prepoznajemo kao moderni rulet predstavljena je prvi puta u Parizu, krajem 18. stoljeća. Osmislio ju je francuski matematičar Blaise Pascal.
Godine 1842. u Francuskoj je predstavljen rulet sa jednom nulom koji su izmislili Francois i Louis Blanc. Od tada je rulet ostao nepromijenjen.
Cilj igre je predvidjeti u koju od 37 numeriranih i obojanih (crno, crveno i nula zeleno) pregrada će upasti kuglica. Europski rulet ima 37 brojeva i to od 1 do 36 i nulu (0).
Postoji više načina kako odigrati i postaviti uloge na ruletu. Svaki ulog pokriva različite brojeve i pozicije što je prikazano u tablici.
 
Narudžbe koje se primaju u Luckia Casinu:
Velika serija - 9 žetona za narudžbu, pokriva 17 brojeva
Mala serija - 6 žetona za narudžbu, pokriva 12 brojeva
Orfaneli - 5 žetona za narudžbu, pokriva 8 brojeva
Zero špil - 4 žetona za narudžbu, pokriva 7 brojeva
X* laterali - 5 žetona za narudžbu, pokriva 5 brojeva
 
Kada su svi prisutni igrači za stolom spremni, croupier (dealer) će zavrtiti cilindar ruleta u jednom smjeru i baciti kuglicu u suprotnom smjeru, uz izreku „Igrajte molim". Desetak sekundi prije nego što će kuglica upasti u broj, croupier će završiti igru izrekom „Ne ide više, hvala".
Svako daljnje postavljenje žetona nije dozvoljeno kao niti mijenjanje pozicija već odigranih žetona.
Igrač osvaja ukoliko je ulog postavio na dobitan broj ili na dobitnu kombinaciju brojeva.

U Luckia Casinu dozvoljeno je odigravanje tzv. narudžbi („call-bets"). To je specifičan način igre u kojem igrači pokušavaju predvidjeti na kojem dijelu cilindra će se zaustaviti kuglica.

X* - broj koji igra u narudžbi „laterali" zajedno sa dva broja sa desne i sa lijeve strane od toga broja na cilindru.

Sve ostale narudžbe mogu biti primljene samo uz posebno dopuštenje Floor Managera ili Casino Managera (Nasa, Parole, Verticale, Horizontale, Figure, Finale...).
vrh stranice