Caribbean Poker

Kao što i samo ime nagovještava, ova igra potječe sa karipskih otoka i putničkih brodova koji su ondje plovili. To je jedna od izvedbi pokera bazirana na osnovama i pravilima pokera, jedne od najpopularnijih kartaških igara danas.
Mnogi učenjaci koji se bave igrama na sreću vjeruju da su poker u Ameriku, točnije u Luisianu, donijeli francuski kolonisti.
KAKO IGRATI CARIBBEAN POKER?
Igra započinje tako da svaki od igrača odigra početni ulog na za to predviđeno mjesto „ante“. Svaki od igrača dobit će po 5 karata okrenutih licem prema dolje. Djelitelj također dobiva 5 karata od kojih je jedna okrenuta licem prema gore. Igrači tada mogu pogledati svoje karte, ali ne smiju dijeliti informacije o njima sa drugim igračima. U ovoj fazi igre igrači imaju tri opcije: odustati od daljnje igre („fold“), povećati ulog („raise“) ili zamijeniti jednu kartu. Ukoliko igrač odluči povisiti ulog, odnosno ostati u igri, mora odigrati duplo od početnog uloga („ante“) na za to predviđeno mjesto („bet“). Ukoliko igrač odustane, mora odložiti karte licem prema dolje, a djelitelj će potom sakupiti njegov početni ulog. No, ukoliko igrač mijenja kartu, mora odložiti neželjenu kartu, dodati isti iznos početnom ulogu („ante“), a potom će mu djelitelj dati novu kartu. Nakon toga igrač ponovo može odlučit hoće li ostati u igri ili odustati.

Nakon što su svi igrači odigrali svoje karte, djelitelj će otvoriti svoje karte. Ukoliko se djelitelj nije kvalificirao za igru sa najmanje As + kralj, svi preostali početni ulozi biti će plaćeni u omjeru 1:1. No, ako se djelitelj ipak kvalificirao za igru, karte svakog igrača će se pojedinačno usporediti sa djeliteljevima.
Ako djelitelj ima jače karte, igrač će izgubiti i „ante“ i „bet“. Ako igrač i djelitelj imaju karte iste vrijednosti, ulozi će ostati nepromijenjeni. Ako igrač ima jače karte od djeliteljevih, početni ulog će se plaćati u omjeru 1:1, a „bet“ prema tabeli na stolu.
vrh stranice